Snidlinges-citromos halfilé

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 1 kg tengeri halfilé (cápasteak, tonhal, pangasius)
  • 1,2 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • olívaolaj
  • 1 citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • snidling
  • bors ízlés szerint
  • A mártáshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom
  • cayenne-i bors

Elkészítés

    Elkészítés: A halat reszelt citromhéjjal, citromlével, snidlinggel, sóval és a pépesített fokhagymával bepácolva 1 órára hűtőbe tesszük.

    A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Vajjal, tejjel pürésítjük, tálalásig gőzfürdőn melegen tartjuk.

    A mártáshoz a tojássárgáját a tejszínnel és a vajjal gőz felett, habverővel, folyamatosan kevergetve mártás állagúvá dolgozzuk, sóval, cayenne-i borssal, citromlével ízesítjük. Tálalásig melegen tartjuk.

    Körülbelül 1 óra elteltével a halat kiemeljük a pácból, és olívaolajon átsütjük. A burgonyapürével és a citromos mártással tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin