Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Smarni (Császármorzsa)

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 40 dkg gríz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 tojás
  • 15 dkg mazsola
  • 6-8 dkg margarin
  • pici só
  • 1 citrom reszelt héja
  • A tálaláshoz:
  • (eper)lekvár
  • szörp
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés:
    1. A tejet egy lábasba öntjük, és 10 dkg cukorral, 1 csipet sóval felforraljuk, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és grízt. Csomómentesre keverjük, majd takarék lángon besűrítjük. Ezután a fazekat hűtőfürdőbe tesszük.
    2. A mazsolát forró rumos teával leforrázzuk, picit ázni hagyjuk, majd lecsepegtetjük.
    3. Kivesszük a grízt a hűtőfürdőből, és hozzájuk keverjük a tojások sárgáját, majd a mazsolát.
    4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, és óvatosan a grízes masszához keverjük.
    5. Egy mély tepsit alaposan kivajazunk, majd beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben 1 óra alatt készre sütjük. Minden 10 percben kinyitjuk a sütőt, kihúzzuk a tepsit, és egy nagy villával összetörjük, és átforgatjuk a morzsadarabokat, hogy jól megpiruljanak.
    6. Forrón, porcukorral megszórva tálaljuk. Mindenféle lekvár, szörp illik hozzá, de magában is nagyon finom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

erdmar
Elkészítettem a császármorzsát ily módon és nagyon finom lett. Egy kicsit tényleg sokat kell kevergetni a serpenyőben, de megérte. Mindenkinek, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt nagyon ízlett.

Hasonló Receptek

Magazin