Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Smarni (császármorzsa) II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • vaníliás cukor
  • citromhéj
  • csipet só
  • mazsola (opcionális)

Elkészítés

    Elkészítés: A tojássárgákkal, a tejjel, a cukorral és a liszttel sűrűbb palacsintatésztaszerűt keverünk. Ízesítjük citrom reszelt héjával, vaníliás cukorral. Beletesszük a megduzzasztott mazsolát, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

    A vajat egy teflonserpenyőben felforrósítjuk, és a masszát beleöntjük. Mikor az alja kissé megszilárdult, megpróbáljuk megfordítani, de nem baj, ha csak részletekben megy, hiszen előbb utóbb morzsásnak kell lennie. Folyamatosan hagyjuk megszilárdulni, megforgatjuk, kissé daraboljuk az eszközzel, míg a kívánt méretűek és aranyszínűek lesznek a morzsák.

    Bármilyen lekvárral, öntettel tálalhatjuk, ami a fantáziának nem szab határt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

esztiklock
Örülök! Egészségedre!
tibor184
Mindenkinek ajánlom ezt a szuper receptet finom lágy omlós a tésztája jobb mint a Dr. Oeteker-s dobozos császár morzsa! Nem maradt más hátra mint köszi a receptet:)

Hasonló Receptek

Magazin