Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

SLS mentes babafürdető és a kockázatmentes bőrápolás

default user icon
MME
Szülőként a gyermekeink egészsége és jólléte a legfontosabb számunkra, éppen ezért a SLS (Sodium Lauryl Sulfate) és SLES (Sodium Laureth Sulfate) mentes babafürdető előnyeiről is feltétlenül tudnunk kell. Sokszor időt és pénzt sem sajnálva keressük a kicsiknek leginkább megfelelő kozmetikai termékeket, hogy a bőrápolás és a tisztálkodás a lehető legjobb feltételek mellett mehessen végbe úgy, hogy a komfortérzetüket is meg tudjuk teremteni.

Viszont az, hogy a fürdető parabén- és könnymentes, még nem elegendő, pedig többnyire ez a két tulajdonság az, amiről tudjuk, hogy szükséges és amit ellenőrzünk a termék megvásárlása előtt, illetve egyre többen figyelnek oda az összetevők természetes jellegére is.

Miért a SLS ÉS SLES MENTES BABAFÜRDETő az ideális választás?

Alapjában véve, már azzal sok problémától megóvhatjuk a gyermekeinket, ha natúr babaápolási termékek mellett döntünk, hiszen ezáltal rengeteg féle kockázatos anyagot zárhatunk ki az életükből, vagy legalábbis a tisztálkodási, bőrápolási rutinjukból. Azonban nagyon fontos, hogy a SLS és a SLES se szerepeljen a címkén, mert ezek a babákra nagyon drasztikus bőrtisztító vegyületek. Míg számunkra lehet, hogy semmilyen tünetet nem okoznak, addig az érzékeny bőrüket irritálhatják, kiszáradó-, viszkető érzést válthatnak ki és hosszútávon is komoly egészségügyi gondot okozhatnak.

Tehát az újszülött fürdető esetében alaposan át kell böngészni az összetevők listáját és a natúr jelzővel ellátott termékek közül is csak a SLES mentes babafürdető megvásárlása ajánlott. Ebből a tudatosságból és odafigyelésből pedig a popsikrém kiválasztása esetében sem érdemes alábbhagyni, hiszen ez is szinte folyamatosan kapcsolatban lesz a kicsik szervezetével, már újszülött kortól kezdve, ezért a paraffin olajos, paraffin viaszos, parabén konzerválószeres és szintetikus illatanyaggal készített termékeket célszerű kerülni.

Milyen az egészség- és bőrvédő popsikrém?

Mint a fürdető esetében, itt is az előállítás során felhasznált anyagokat kell górcső alá venni és olyan készítményt keresni, ami csak a természetben megtalálható ható- és kísérőanyagokat tartalmaz. Ha szeretnénk megóvni őket mindenféle mellékhatástól, akkor semmilyen kémiai, szintetikus úton előállított elem nem jöhet szóba, de az egyéni érzékenységeket is feltétlenül figyelembe kell venni.

Ez egyébként a babaápolás összes lépésénél igaz, hiszen a legjobb babaolaj megtalálásához is azt kell szem előtt tartani, hogy lehetőleg növényi eredetű alternatívák között keresgéljünk. A legbiztonságosabb a bio természetes babaolaj, ami mentes mindenféle kockázatos vegyi anyagtól, ezt pedig több különböző, független, nemzetközileg elismert szervezet is igazolja.

Ilyen, kizárólag a természet erejével ható baba és felnőtt bőrápolási produktumok kaphatóak a BIOLA kínálatában, ahonnan biztonsággal válogathatunk nemcsak a szemünk fényének, hanem magunknak is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss