Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Slambuc II.

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát kockára vágva bográcsban kisütjük. A zsíron megpirítjuk a slambuctésztát, majd vízzel felengedjük, hogy jól ellepje. Ezután belekarikázzuk a megtisztított burgonyát, megsózzuk. Addig főzzük, amíg a leve el nem fő.

Ekkortól kezdve már nem kavargatjuk, hanem rázogatva pirítjuk, ügyelve arra, hogy ne tapadjon a bogrács falához.

Az igazit – mondják a pásztorok – 32-szer kell megfordítani, akkor lesz gömbölyű és szép piros. Helyenként hagymát, esetleg pirospaprikát is
tesznek bele, s kolbásszal is gazdagítják.

Ez egy igazi bográcsétel, ősi magyar
jellegzetesség.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss