Elkészítés: A szalonnát kockára vágva bográcsban kisütjük. A zsíron megpirítjuk a slambuctésztát, majd vízzel felengedjük, hogy jól ellepje. Ezután belekarikázzuk a megtisztított burgonyát, megsózzuk. Addig főzzük, amíg a leve el nem fő.
Ekkortól kezdve már nem kavargatjuk, hanem rázogatva pirítjuk, ügyelve arra, hogy ne tapadjon a bogrács falához.
Az igazit – mondják a pásztorok – 32-szer kell megfordítani, akkor lesz gömbölyű és szép piros. Helyenként hagymát, esetleg pirospaprikát is
tesznek bele, s kolbásszal is gazdagítják.
Ez egy igazi bográcsétel, ősi magyar
jellegzetesség.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre