Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus skót tojás

60 perc
bonyolult
költséges
3 adag

Elkészítés

  1. 6 db tojást megfőzünk, majd megpucolunk. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a darált hússal, egy darab nyers tojással, az elmorzsolt leveskockával, a sóval, a borssal, az őrölt paprikával, a paprikakrémmel és a zsemlemorzsával összedolgozzuk.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, egészen apróra vágjuk és a fasírtmasszához adjuk. A főtt tojásokat a fasírtmasszába csomagoljuk, (a tojásokat lisztbe márthatjuk, ha nehezen tapad rá a fasírtmassza) majd egy vékonyan kiolajozott sütőedénybe rakjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-35 percig sütjük. Melegen és hidegen is finom, körettel vagy kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés

A golyókat zsemlemorzsába is forgathatjuk és bő olajban is kisüthetjük. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss