Klasszikus skót tojás

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 7 db tojás
  • 1 db zsemle vagy kifli
  • 1 db húsleveskocka vagy fasírt fűszerkeverék
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 tk só
  • 1 kevés őrölt bors
  • 1 ek paprikakrém vagy Piros Arany

Elkészítés

    1. 6 db tojást megfőzünk, majd megpucolunk. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a darált hússal, egy darab nyers tojással, az elmorzsolt leveskockával, a sóval, a borssal, az őrölt paprikával, a paprikakrémmel és a zsemlemorzsával összedolgozzuk.
    2. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, egészen apróra vágjuk és a fasírtmasszához adjuk. A főtt tojásokat a fasírtmasszába csomagoljuk, (a tojásokat lisztbe márthatjuk, ha nehezen tapad rá a fasírtmassza) majd egy vékonyan kiolajozott sütőedénybe rakjuk.
    3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-35 percig sütjük. Melegen és hidegen is finom, körettel vagy kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés

A golyókat zsemlemorzsába is forgathatjuk és bő olajban is kisüthetjük.

Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin