Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Skót tojás (eredeti recept)

default user icon

Hozzávalók

  • 7 db tojás
  • 1 liter olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. Sós vízben megfőzük 4 db tojást, majd lehűtjük és megpucoljuk. Egy serpenyőben 3 ek olajat felhevítünk, rászórjuk a finomra vágott hagymát, finoman megsózzuk, megborsozzuk, és 2 percig pirítjuk. Ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a paprikával és a köménnyel, és alaposan összekeverjük.
    2. A darált húst egy keverőtálba tesszük, beleborítjuk a hagymás alapot, a felaprított petrezselymet, és ráütünk egy nyers tojást, és alaposan összekeverjük.
    3. A masszát négyfelé osztjuk. Kiterítünk egy 40×40 cm-es folpackot, a négyzet közepére tesszük a massza negyedét, és fél cm-es vastagságúra lapogatjuk. A közepére helyezünk 1 főtt tojást, és bevonjuk a fólia segítségével. Óvatosan megnyomogatjuk, majd a maradék három tojással is hasonlóan járunk el.
    4. A golyókat bepanírozzuk: előbb a lisztbe, majd a maradék felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután bő, nem túl forró olajban 9-10 perc alatt kisütjük őket. Folyamatosan forgatjuk, hogy egyenletesen átsüljenek. Félbevágva tálaljuk salátával vagy főzelék mellé.

      Még több fasírt és vagdalt >>> 

      Még több angol recept >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin