1. A tojásokat főzzük meg, majd tegyük hideg vízbe, végül pedig pucoljuk meg. Én keményre főztem a tojásokat, de ízlés szerint főzhetjük rövidebb ideig is, akkor a sárgája még folyós marad.
2. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A zsemlét áztassuk be vízbe, majd alaposan nyomkodjuk ki.
3. Egy tálba tegyük bele a darált húst, majd adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a pirospaprikával. Alaposan gyúrjuk össze, és ha szükséges ízesítsünk utána. Ezután osszuk el a masszát annyifelé ahány tojást megfőztünk. Én 3 nagy tojást főztem meg, így jó nagyok lettek.
4. Az előzőleg megfőzött tojásokat forgassuk meg a lisztbe, így könnyebben rátapad majd a hús. Ezután a tenyerünkbe lapítsuk el az egyik húsmasszát, majd helyezzük rá az egyik tojást, és formázzuk meg. Ezután először forgassuk bele a lisztbe, majd az előzőleg villával felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Mindegyik tojással így járjunk el.
4. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a bepanírozott húsos-tojásokat és lassan süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki az olajból, és helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Sütés közben többször forgassuk át az olajban, hogy mindenhol teljesen átsüljön a hús. Az elkészült tojásokat tálalásig tartsuk melegen.
5. A babot öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, egy mokkáskanál sót, majd főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki egészen.
6. A mézet keverjük simára a citrom levével, a magos mustárral, és a mogyoróolajjal, majd öntsük rá a teljesen kihűlt babra. Ezután óvatosan forgassuk össze, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek kellően átjárják.