Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Skót paraszt-pie

MME MME
4.2/5
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A birkahúst ecetes vízzel leforrázzuk, majd apróra daraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, az olajban megsütjük. A húst kissé megpirítjuk rajta, majd a tört fokhagymát és a meghámozott, vékony karikákra szeletelt sárgarépát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Végül a póréhagyma fehér részét felkarikázva hozzátesszük. Egy tűzálló tálba öntjük. A burgonyát meghámozzuk, kockákra aprítjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, áttörjük, vajjal és tejjel burgonyapürét készítünk. A finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, hozzá adjuk a tojássárgáját, a felvert fehérjét, sózzuk. A húsragu tetejére tesszük, forró sütőbe tolva addig sütjük, amíg a teteje szép sárga nem lesz.

Ezek is érdekelhetnek