Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Skót csirkeleves (Cock-a-leekie)

MME MME
60 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A megmosott csirkét egy nagy fazékba tesszük és annyi (kb. 3 l) vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ezután 2 tk sóval és ízlés szerint fehér borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a petrezselymet, a kakukkfüvet és a bacont. Lassú tűzön felforraljuk, majd fedő nélkül főzzük kb. 30 percig.
  2. Közben a keletkező habot időről időre leszedjük. A megtisztított és megmosott pórét apróra kockázzuk vagy finomra vágjuk, és 1/3 részét a fazékba szórjuk. A levest további 1 órát főzzük, majd a csirkét kivesszük, lecsepegtetjük és kissé kihűtjük.
  3. A fazékban maradt lét átszűrjük, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a maradék pórét, valamint az aszalt szilvát, és lassú tűzön forraljuk további 15 percig. Közben a csirke húsát lefejtjük a csontokról, és falatnyi darabokra vágjuk.
  4. A levest sóval és borssal erőteljesen megfűszerezzük, majd beletesszük a csirkedarabokat és összemelegítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss