Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Siu mai – kínai ravioli

default user icon
2 2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 45 dkg darált sertéshús
  • 1 doboz bambuszrügy
  • 4 db kínai szárított gmba beáztatva
  • 10 dkg koktélrák
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • bors
  • 1 evőkanál keményítő 4 evőkanál vízzel elkeverve
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl víz
  • 2 felvert tojás

Elkészítés

    Elkészítése: A tésztához keverjük össze a lisztet, a sót, a tojást és a vizet, majd negyed óráig gyúrjuk. Ezután nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságra, majd vágjuk fel 5x5 cm-es darabokra. Közben dolgozzuk össze a darált setréshúst, a bambuszt, a felaprított gombát és koktélrákot, a szójaszószt, a szezámolajat, a borsot, sót, a vízzel elkevert keményítőt. Tegyünk egy kanányit a töltelékből a tésztákra, majd hajtsuk félbe a tésztákat, és az ujjhegyünkkel zárjuk le. A tésztákat tegyük a bambuszgőzölőbe, és forró gőz fölött pároljuk 7-10 percig. Forrón kínáljuk rizzsel és szójaszósszal, vagy magában előételként.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

agicica77
Tetszik a recept, csak az a baj, hogy nincs bambuszgőzölőm. Lehet ezt valahogyan helyettesíteni? Vagy esetleg meg lehet főzni vízben mint a raviolit?
agicica77
Tetszik a recept, csak az a baj, hogy nincs bambuszgőzölőm. Lehet ezt valahogyan helyettesíteni? Vagy esetleg meg lehet főzni vízben mint a raviolit?

Hasonló Receptek

Magazin