Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Siomay bandung (nyugat-jávai ételkülönlegesség)

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg csirke (lehet mell vagy comb, éles késsel finomra darabolva)
  • 10 dkg tengeri rák (apró), szintén apróra vágva
  • 20 dkg tengeri halfilé megtisztítva és szintén apróra vágva
  • 2 szál újhagyma finomra vágva
  • 10 dkg tapióka liszt
  • 1 evőkanál búzaliszt
  • 1,5 dl víz
  • Fűszerek (összetörve és összekeverve):
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • Valamint:
  • tofu (vágjuk félbe úgy, hogy 1 darabban maradjon)
  • főtt káposzta
  • főtt burgonya
  • főtt tojás
  • A mogyorószószhoz:
  • 20 dkg földimogyoró
  • 2 evőkanál pálmacukor (nem a barna kristálycukor!)
  • 1 teáskanál só
  • kevés édes szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg főtt burgonya, összetörve
  • kókusztej (kevés vízzel összekeverve)

Elkészítés

    Elkészítés: Keverjük össze a felaprított halat, rákot, csirkét és az újhagymát, adjuk hozzá a tápiókalisztet, a búzalisztet és 1,5 dl vizet. Adjuk hozzá az összetört fűszereket. Ehhez keverjük hozzá kézzel (ujjainkkal) a szójaszószt, majd adjunk hozzá még hozzá annyi vizet, hogy összeálljon, de vigyázva, hogy ne áztassuk el.

    Miután összeállt, gyúrjunk a fél adagból kis gombócokat (ping-pong labda méretűeket), a másik felét helyezzük a félbevágott tofu közé. Ezután pároljuk a gombócokat és a töltött tofukat, míg teljesen meg nem főtt.

    A mogyorószósz elkészítését kezdjük a hozzávalók megtisztításával, és a mogyorót jól törjük össze kicsi darabokra, majd keverjük, törjük hozzá a pálmacukrot, a fokhagymát, sót. Miután ezeket jól összekevertük, adjuk hozzá a szójaszószt, az összetört főtt burgonyát és a kókusztejet. Kis lángon sűrítsük be, míg olajos, sűrű masszát nem kapunk.

    Az elkészült, megfőtt gombócokat és a töltött tofut is tegyük tányérra, helyezzük mellé a főtt burgonyát, és a félbevágott főtt tojást, valamint a már megfőzött káposztát. Ezt öntsük le a mogyorószósszal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin