Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 dolog, amit el kell felejtened, ha diétázol!

default user icon
MME
A sikeres súlyvesztés egyik legfontosabb hozzávalója a tudatosság. Adunk néhány hasznos tippet, amik segíthetnek tartósan megszabadulni a plusz kilóktól.
Amit felejts el!

Csak apróságokat eszem

Jól hangzik, de többnyire önbecsapásról van szó: aki folyton úgy érzi, hogy nem eszik semmi „rendeset”, sokszor lényegesen több kalóriát vesz magához, mint egy normál adag elfogyasztásával.

Nincs maradék!

Semmi se vesszen kárba – gyerekkorunktól kezdve ezt tanuljuk. Ám ez ahhoz vezet, hogy egy idő után nem vesszük figyelembe a természetes telítettségérzést sem.

Evés=boldogság

A stresszes időszakokban az ember természetesen megengedhet magának egy kis csokoládét. Ám aki az evést folyton önmaga vigasztalására használja, csapdába kerül, hiszen függeni kezd a kalóriában gazdag édes vagy zsíros ételektől!

A siker titka a koplalás

Helytelen! Ha naponta 1200-nal kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe, az anyagcseréd „őrlángra” kapcsol. A következmény: rögtön meglátszik, ha a szokásosnál picit többet eszel.

„Majd kitalálom, mit veszek...”

Mindig listával – és ne üres gyomorral! – menj bevásárolni. Ha a boltban döntöd el, hogy mit készítesz és mire vágysz, akkor olyan hizlaló termékeket is a kosarába teszel, amire nincs is szükséged. A bevásárlást is intézd tudatosan! Kivételt képeznek ez alól a friss zöldségek és gyümölcsök, hiszen ezek legtöbbjét bátran fogyaszthatod, és általában csak a helyszínen derül ki, hogy melyik áru mennyire friss.

Erre gondolj!

Háromszor, rendesen

Aki reggelire, ebédre és vacsorára is elegendő ételt vesz magához, az jobban átlátja az adagokat. Sok kalóriát spórolhat meg, ráadásul az egészséges körettel elfogyasztott főételek a megfelelő tápanyagbevitelhez is hozzájárulnak.

Figyelek magamra!

Annak, hogy a testünkkel és a lelkünkkel jót tegyünk, sok módja van. Masszázs, pihenés, könnyű sport – ezektől jobb lesz a kedved, ám nem nő a súlyod!

Néha gyalog

Bőven elég, ha egy sarokkal távolabb teszed le az autót, vagy egy megállóval korábban szállsz le a buszról. Kutatások bebizonyították: napi 3000 pluszlépés fitté tesz!

Sport után valami könnyűt

Ha a mozgás után némi gyümölcsöt és teljes értékű szénhidrátot eszel, sokkal hosszabb ideig érzed a sportolás áldásos hatását.

Most jóllaktam!

Az emberi szervezet okos, pontosan jelzi, mire van szüksége, és mikor elég valamiből. Egyszerűen csak meg kell tanulnod hallgatni rá!

Csak nyugodtan!

Az evés örömet okoz, ám ezt csak akkor érzi az ember, ha elég időt szán rá. Étkezz lassan, nyugodtan!

Pozitív visszajelzések

Ha fogyni szeretnél, szükséged van támogatásra. Meséld el tehát a szeretteidnek, hogy mire készülsz, és milyen életmódbeli változtatásokat vezetsz be. Meglátod, biztatni fognak, ráadásul nem fognak majd fukarkodni a dicsérő szavakkal sem.

4 HÉT ALATT MÍNUSZ 4 KILÓ - EZT KELL TENNED AZ EGYSZERŰ FOGYÁSHOZ >>> 
DIÉTAHOROSZKÓP! FOGYÓKÚRÁS TIPPEK MINDEN CSILLAGJEGYNEK >>> 
ÜLŐMUNKÁT VÉGZEL? MŰSZAKOZOL? ÍGY FOGYJ EGYSZERŰEN A MUNKAHELYEDEN IS! >>> 
A 4 LEGGYAKORIBB FOGYÓKÚRÁS KIFOGÁS, AMIVEL ELRONTJUK A DIÉTÁNKAT >>> 

Ezek is érdekelhetnek