Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Shakshuka

5/5
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 friss chili (én most fresnot használtam, ami csak moderáltan csíp, de mindenki ízlés szerint tegyen bele többet/kevesebbet, a lényeg: csípjen)
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál római kömény őrölve
  • 5 dkg brindza (vagy feta)
  • 4 tojás
  • petrezselyemzöld (opcionális)
  • pita (vagy egyéb kenyérféle)

Elkészítés

Elkészítés: 1. A felkockázott hagymát és a felkarikázott chilit kevés olajon megdinszteljük.

2. Rászórjuk az őrölt római köményt, a paprikát, hozzáadjuk a fokhagymát, kavarunk 2-3-at rajtuk, majd ráöntjük a paradicsomot levestől, és - a paradicsom dobozával mérve - még fél doboz vizet. Sózzuk.

3. 15 percig közepes lángon rotyogtatjuk, aztán óvatosan beleütjük a tojásokat úgy, hogy egymáshoz ne érjenek, lefedve kb. 5 percig még főzzük (ennyi idő alatt a tojások sárgái megfőnek). A brindzát a végén szórjuk a tetejére kevés apróra vágott petrezselyemzölddel együtt (utóbbi csak dekoráció, nem tesz hozzá az ízhez, nyugodtan el is hagyható).

Megjegyzés

Csípős, római köményes paradicsomszósz buggyantott tojással, gyakran valami sós sajttal - tipikus reggeli étel Tunéziában, Marokkóban, Líbiában és Algériában. Pitával adják, hogy legyen mivel mártogatni. - eztettem

Ezek is érdekelhetnek