Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, közepes lángon hozzáadjuk az őrölt római köményt, majd a harissát és a sűrített paradicsomot. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a fél cm hosszú csíkokra vágott paprikát. Ízlés szerintmegsózzuk, és 1 teáskanál egész köményt adunk hozzá. Kevergetés mellett kb. 8 percig főzzük, amíg a paprika megpuhul. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat, és takarékontovábbi 10 percig hagyjuk rotyogni, amíg kellemesen sűrű szószt kapunk.
A ragut sütőtálba tesszük, és egy kanál segítségével mélyedéseket készítünk a szószban. A tojásokatfelütjük, és óvatosan a mélyedésekbe csurgatjuk egyenként. Kb. 8-10 percre előmelegített sütőbe toljuk, vagy fedővel letakarva tűzhelyen készre sütjük.
A pitához az élesztőt a cukorral felfuttatjuk langyos vízben. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, az olívaolajat. Amikor felfutott az élesztő, beledolgozzuk a lisztes keverékbe, és homogén tésztát gyúrunk. Meleg helyen hagyjuk kelni 15 percet.
6 egyforma labdát gyúrunk belőle, körré nyújtjuk, majd forró serpenyőben kevés olívaolajon kisütjük kb. 2-3 perc alatt. Ha már a szélei kezdenek barnulni, kész is.