Shakshuka egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 3 ek olaj
  • 2 fej lilahagyma, kockázva
  • 1 db piros kaliforniai paprika (2 cm-es kockákra vágva)
  • 1 db zöld kaliforniai paprika (2 cm-es kockákra vágva)
  • 2 db paradicsom (2 cm-es kockákra vágva)
  • 2 dl paradicsomlé
  • bors frissen őrölve
  • 4 db tojás
  • 2 csokor petrezselyemzöld (durvára aprítva)

Elkészítés

    1.

    Egy nagyobb serpenyőt elkezdünk hevíteni, meglocsoljuk az olajjal, és rászórjuk a hagymát. Finoman sózzuk, majd 4-5 percig közepes lángon pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát is, és további 4 percig pirítjuk.

    2.

    Ezután a paradicsom következik, ami újabb 3-4 perc pirítást igényel. Ráöntjük a paradicsomlevet, megszórjuk a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig rotyogtatjuk.

    3.

    Négy „lyukat” formázunk benne, beleütjük egyenként a tojásokat. Tovább sütjük 5 percig fedő nélkül, utána pedig 3 percig lefedve. Tálalásnál megszórjuk a maradék petrezselyemmel. Pirítóst vagy friss bagettet fogyasztunk mellé.

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek