Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Shakshuka egyszerűen

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

1.

Egy nagyobb serpenyőt elkezdünk hevíteni, meglocsoljuk az olajjal, és rászórjuk a felaprított lilahagymát. Finoman sózzuk, majd 4-5 percig közepes lángon pirítjuk. Hozzáadjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott paprikákat is, és további 4 percig pirítjuk.

2.

Ezután a felkockázott paradicsom következik, ami újabb 3-4 perc pirítást igényel. Ráöntjük a paradicsomlevet, megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig rotyogtatjuk.

3.

Négy „lyukat” formázunk benne, beleütjük egyenként a tojásokat. Tovább sütjük 5 percig fedő nélkül, utána pedig 3 percig lefedve. Tálalásnál megszórjuk a maradék petrezselyemmel, majd pirítóst vagy friss bagettet fogyasztunk mellé.

LECSÓ-SZEZON! TÖBB, MINT 40 LECSÓRECEPT EGY HELYEN! - VÁLOGATÁS>>> 

ARAB TEJPUDING FŰSZERES KÉKSZŐLŐVEL>>> 

ARAB KÁVÉTORTA>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss