Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Shakshuka csípősen (arab lecsó)

Hozzávalók

  • 4 dkg szalonna
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1/2 tk rózsapaprika
  • 3/4 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 tk csilipehely
  • 80 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 20 dkg sült paprika (üveges)
  • 6 db tojás
  • 1/2 csokor koriander vagy petrezselyem

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A szalonnát és a megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk.
    2. Közepes tűzön felforrósítunk egy sütőbe rakható serpenyőt vagy tűzálló tálat, és beletesszük a szalonnát. Amint elkezd kiolvadni, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk, miközben a szalonna ropogósra sül. A fokhagymával együtt sütjük további kb. 1 percig, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, rószapaprikával, sóval, borssal, csilipehellyel fűszerezzük. Jól átkeverve összeforraljuk kb. 1 perc alatt, majd hozzáadjuk a konzervdobozban fakanállal durvára darabolt hámozott paradicsomot, és egyet forralunk rajta. Végül hozzákeverjük a sült paprikát, és közepes tűzön hagyjuk kissé besűrűsödni.
    3. A lecsószerű keverékbe evőkanállal négy mélyedést készítünk, és óvatosan beleütjük a tojásokat. A serpenyőt vagy a tűzálló tálat az előmelegített sütőbe toljuk, és hagyjuk, hogy a tojásfehérje megszilárduljon 7-10 perc alatt.
    4. Ezután kivesszük az ételt a sütőből, és megszórjuk a leöblített koriander vagy petrezselyem lecsipkedett, durvára aprított leveleivel.

    ÍGY KÉSZÜL A LEGFINOMABB SHAKSHUKA, A KÖZEL-KELETI LECSÓ - VIDEÓRECEPT! >>> 

    3 KLASSZIKUS LECSÓRECEPT, AMIT EGYSZER MINDENKINEK KI KELL PRÓBÁLNIA! >>> 

    NEM CSAK MAGYAROSAN JÓ! 5 VERHETETLEN LECSÓRECEPT A NAGYVILÁGBÓL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin