A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A szalonnát és a megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk.
Közepes tűzön felforrósítunk egy sütőbe rakható serpenyőt vagy tűzálló tálat, és beletesszük a szalonnát. Amint elkezd kiolvadni, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk, miközben a szalonna ropogósra sül. A fokhagymával együtt sütjük további kb. 1 percig, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, rószapaprikával, sóval, borssal, csilipehellyel fűszerezzük. Jól átkeverve összeforraljuk kb. 1 perc alatt, majd hozzáadjuk a konzervdobozban fakanállal durvára darabolt hámozott paradicsomot, és egyet forralunk rajta. Végül hozzákeverjük a sült paprikát, és közepes tűzön hagyjuk kissé besűrűsödni.
A lecsószerű keverékbe evőkanállal négy mélyedést készítünk, és óvatosan beleütjük a tojásokat. A serpenyőt vagy a tűzálló tálat az előmelegített sütőbe toljuk, és hagyjuk, hogy a tojásfehérje megszilárduljon 7-10 perc alatt.
Ezután kivesszük az ételt a sütőből, és megszórjuk a leöblített koriander vagy petrezselyem lecsipkedett, durvára aprított leveleivel.