A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd letakarva 1 órán át pihentetjük.
A pihentetett tésztát 4 részre osztjuk, és nyújtófával kb. 20 cm szélesre és a lehető legvékonyabbra nyújtjuk. Az így kapott hosszú tésztacsíkot megkenjük lágy zsírral, és a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük. Kinyújtjuk a következő tésztarészt is, megkenjük zsírral, a végéhez illesztjük az előzőleg feltekert tésztahengert és feltekerjük, majd folytassuk a műveletet, addig, amíg el nem fogy a tészta. A végén egy duci hengert kapunk, amit folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe teszünk.
A krémhez megfőzzük a cukros-sós vízben a darát, és kihűtjük. Robotgéppel hozzádolgozzuk a ricottát és a tojást, majd vaníliával, narancshéjjal és fahéjjal ízesítjük.
A tésztahengert felszeleteljük kb. 2 cm vastagságú tekercsekre, és bezsírozott kézzel óvatosan kinyomjuk a közepét és tölcsér alakot formálunk belőle. A mélyedésbe töltjük a krémet, majd a kész sfogliatelléket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral hintve kínáljuk.