Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sevillai narancsfagylalt narancsban tálalva

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy kis forralóedényben összeforraljuk a narancs reszelt héját, facsart levét, a vanília kikapart magjaival és 1 rúd fahéjjal.

Egy keverőtálban a tojások sárgáját felverjük a cukorral, fehéredésig, majd hozzácsurgatjuk a szobahőmérsékletűre hűlt fűszeres narancslevet. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, és az előző keverékhez forgatjuk.

Mélyhűtőben kb. 3 óra alatt megfagyasztjuk, amikor már kanállal formázható, az előzőleg kivájt narancsok belsejébe töltjük – a gyümölcsben tálalva szervírozzuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss