Elkészítés: A sertésszeleteket megmossuk, gyengén kiverjük, sóval, borssal ízesítjük. Forró olajban mindkét
oldalukat pirosra sütjük.
Az almát meghámozzuk, és nem cikkekre, hanem vastagabb, kerek szeletekre vágjuk, magházukat kivesszük. A visszamaradt pecsenyelében az egyenletesre vágott almaszeleteket megpároljuk, majd kivesszük.
A pecsenyelét liszttel meghintjük, 1 dl vízzel feleresztjük, végül belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk. Citromlével, esetleg még sóval utána ízesítjük.
Egy tálon elhelyezzük a sertéssültet, köréje az almakarikákat. A sültet leöntjük mártással, az almakarikák közepét (a magház helyét) kimagvazott meggyel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre