Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéstarja almás-meggyes körettel

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sertésszeleteket megmossuk, gyengén kiverjük, sóval, borssal ízesítjük. Forró olajban mindkét
oldalukat pirosra sütjük.

Az almát meghámozzuk, és nem cikkekre, hanem vastagabb, kerek szeletekre vágjuk, magházukat kivesszük. A visszamaradt pecsenyelében az egyenletesre vágott almaszeleteket megpároljuk, majd kivesszük.

A pecsenyelét liszttel meghintjük, 1 dl vízzel feleresztjük, végül belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk. Citromlével, esetleg még sóval utána ízesítjük.

Egy tálon elhelyezzük a sertéssültet, köréje az almakarikákat. A sültet leöntjük mártással, az almakarikák közepét (a magház helyét) kimagvazott meggyel díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss