Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésszűz Wellington módra

90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a megmosott és szárazra törölt húst. Egy kevés olajon minden oldalát megpirítjuk, majd félretesszük.
  2. A hagymát felaprítjuk, a gombát konyhai aprítón ledaráljuk vagy nagyon apróra felkockázzuk. A hús zsiradékában megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, és pár percig pirítjuk. Levéve a tűzről enyhén megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük kakukkfűvel.
  3. A húst, ha kihűlt, megborsozzuk és alaposan megkenjük mustárral. Sózni nem szabad!
  4. A tésztát kinyújtjuk megfelelő méretűre, majd elosztjuk rajta a gombás ragut úgy, hogy a szélei üresen maradjanak. Ráfektetjük a közepére a húst, a két végénél ráhajtuk a tésztát.
  5. Felvert tojással megkenjük a tészta két szélét és óvatosan beletekerjük a húst. Az illesztés alulra kerüljön, így helyezzük a tepsibe. Megkenjük tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon 60-75 alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss