A sertésszüzet megmossuk, szárazra töröljük, majd bedörzsöljük 2 ek olívaolaj és egy kevés só, bors, továbbá pirospaprika keverékével. Száraz serpenyőben körbepirítjuk a húst, azután átszedjük egy sütőpapírral bélelt sütőtálcába.
A meghámozott burgonyát és lila hagymákat sós vízben félpuhára főzzük. Azután leszűrjük a keveréket, és alaposan lecsepegtetjük. A krumpliszemeket félbevágjuk, a hagymákat pedig cikkekre.
A hús mellett elrendezzük a kimagozott, cikkekre vágott almát, a krumplit és a lila hagymát. Meghintjük egy kevés sóval, továbbá borssal, megszórjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleivel, meglocsoljuk a megmaradt olívaolajjal, valamint az almalével, és a 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul, és az összes folyadék elpárolog.