Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertésszűz mézes baconköntösben

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db sertésszűz (50-60 dkg)
  • bors
  • 10 szelet bacon vagy szalonna
  • 1 ek olíva olaj
  • 2 ek méz

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a szűzpecsenyét lehártyázzuk, megmossuk és szárazra töröljük, majd sóval, borssal bedörzsöljük. A baconszeleteket egymást kissé fedve kiterítjük a munkalapon.
    2. Sütőbe rakható serpenyőben vagy tűzálló tálban felhevítjük az olívaolaj at, és a húst hirtelen körbepirítjuk. Ezután betekerjük a baconbe, megkenjük a mézzel és visszatesszük a serpenyőbe.
    3. A húst az előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig, és időnként meglocsoljuk a szafttal. Végül tálalás előtt 10 percet pihentetjük.

    BACONBE GÖNGYÖLT SERTÉSSZŰZ RAKOTT BURGONYÁVAL >>> 

    SERTÉSSZŰZ SÜLT ALMÁVAL >>> 

     

Megjegyzés

Szükség esetén a szűzpecsenyét kettévághatod, hogy jobban elférjen a serpenyőben. Sütés közben ne szurkáld a húsokat. Pirítsd meg a vágott végüket is, hogy a zárt kéregben omlósra puhuljanak!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin