Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésszűz ananásszal, zöldségekkel és tésztával wokban pirítva

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1-2 csík sertésszűz
  • A páchoz:
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • curry por (lágy, nem csípős)
  • friss reszelt vagy szárított gyömbér
  • borskeverék
  • Valamint:
  • 50 dkg kínai zöldségkeverék (fagyasztott)
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1 maréknyi szárzeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 1/4 zellergumó
  • szójaszósz
  • durvára darált színes bors
  • gyömbér
  • wok tészta
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A húst vékony csíkokra vágjuk, és pácot készítünk az olaj, reszelt fokhagyma, curry por, reszelt gyömbér és borskeverék összekeverésével. Ebbe tesszük a húscsíkokat, elkeverjük, és lefedve a hűtőbe tesszük a másnapi felhasználáshoz.

A zöldségek közül a kínai fagyasztott zöldséget még reggel kivesszük, és egy tányérban hagyjuk felengedni. A többi zöldséget megtisztítjuk és vékony, egyforma csíkokra vágjuk.

Wok serpenyőben (ha az nincs, egy lapos, de magas falú serpenyőben) olajat forrósítunk, és az olajos páccal együtt a húscsíkokat megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zöldségeket (először a keményebbeket), majd a felengedett kínai zöldségeket is belekeverjük.

Az ananászt leszűrjük (de a leve is kell), és hozzáadjuk ezt is a zöldségekhez és a húshoz, majd a levét is beleadagoljuk, de csak apránként, óvatosan kevergetve. A hőmérséklet végig maradjon magas fokozaton.

Ízesítjük még sóval, szójaszósszal, borskeverékkel, gyömbérrel, ha szükséges, még curry porral.

Legvégén a tésztát keverjük bele, erre még öntünk a leírásnak megfelelően 2 dl vizet, és lefedjük pár percre. Átkeverjük, és tűlalhatjuk is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss