Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertésszűz áfonyamártással

Hozzávalók

  • 2 db sertésszűzpecsenye
  • 5 tk dijoni mustár
  • 2 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • Az áfonyamártáshoz:
  • 5 tk vaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 db zellerszár
  • 1 db sárgarépa
  • 1 ek finomliszt
  • 2 dl tőzegáfonyalé (dobozos vagy üveges)
  • 1/2 dl portói bor vagy édes tokaji aszú
  • 1 ek fehérborecet
  • 2,5 dl csirkealaplé
  • 2 db fahéjrúd
  • 5 dkg fagyasztott tőzegáfonya

Elkészítés

    1. A mártáshoz a felhevített vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és zellerszárat, valamint az apróra kockázott sárgarépát. Meghintjük a liszttel, és kevergetve pirítjuk kb. 2 percig. Ezután apránként felöntjük az áfonyalével, majd hozzáadjuk a bort, az ecetet, az alaplét és a fahéjat. Összeforraljuk, és lefedve főzzük 20 percig.
    2. A fahéjrudakat eltávolítjuk. A visszamaradt zöldséges lét turmixgépben pépesítjük, és szükség esetén átpasszírozzuk. Az edénybe visszaöntve felmelegítjük, beleforgatjuk a fagyasztott áfonyát, majd levesszük a tűzről és félretesszük.
    3. A szűzpecsenyéket bedörzsöljük a mustárral, megcsepegtetjük az olívaolajjal, és megszórjuk sóval, durvára őrölt borssal. Többszöri forgatás közben addig pirítjuk egy serpenyőben vagy grillsütőben, amíg a belseje is átsül. Kb. 10 percig pihentetjük, végül felszeleteljük. A mártással tálaljuk.

Megjegyzés

A mártásba gyorsfagyasztott áfonya helyett befőttet tehetsz.
Delikátesz- vagy angol élelmiszereket árusító üzletekben készen vásárolhatsz üveges tőzegáfonya-mártást.
A sertésszűz mellé párolt vegyes zöldséget, zöldséges kuszkuszt vagy főtt burgonyát készíts köretnek.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin