Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésszűz áfonyamártással

75 perc
mester
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A mártáshoz a felhevített vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és zellerszárat, valamint az apróra kockázott sárgarépát. Meghintjük a liszttel, és kevergetve pirítjuk kb. 2 percig. Ezután apránként felöntjük az áfonyalével, majd hozzáadjuk a bort, az ecetet, az alaplét és a fahéjat. Összeforraljuk, és lefedve főzzük 20 percig.
  2. A fahéjrudakat eltávolítjuk. A visszamaradt zöldséges lét turmixgépben pépesítjük, és szükség esetén átpasszírozzuk. Az edénybe visszaöntve felmelegítjük, beleforgatjuk a fagyasztott áfonyát, majd levesszük a tűzről és félretesszük.
  3. A szűzpecsenyéket bedörzsöljük a mustárral, megcsepegtetjük az olívaolajjal, és megszórjuk sóval, durvára őrölt borssal. Többszöri forgatás közben addig pirítjuk egy serpenyőben vagy grillsütőben, amíg a belseje is átsül. Kb. 10 percig pihentetjük, végül felszeleteljük. A mártással tálaljuk.

Megjegyzés

A mártásba gyorsfagyasztott áfonya helyett befőttet tehetsz.
Delikátesz- vagy angol élelmiszereket árusító üzletekben készen vásárolhatsz üveges tőzegáfonya-mártást.
A sertésszűz mellé párolt vegyes zöldséget, zöldséges kuszkuszt vagy főtt burgonyát készíts köretnek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss