Besózunk, majd egy evőkanál olajon átsütjük a kicsontozott sertés rövidkarajt, és 3-4 fokhagymagerezdet mellédobva, kevés vízzel puhára pároljuk.
Közben összegyúrjuk a finomlisztet a margarinnal 1 tojássárgájával, a kevés cukros tejben felfuttatott élesztővel, kevés sóval és annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Hűvös helyen 1 órát pihentetjük.
3 dkg margarinon megpirítunk 1 nagy fej apróra vágott hagymát, hozzáadunk 25 dkg megtisztított felszeletelt gombát, és sóval, törött borssal addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. Ekkor meghintjük 1 evőkanál liszttel, felengedjük kevés tejjel, és jól összeforraljuk, végül a tűzről levéve belekeverünk 1 nyers tojást.
A tésztát hosszú keskeny lappá nyútjtuk, egyik szélére hosszában ráfektetjük a leszűrt húst, bevonjuk a gombával, és ráhajtjuk a tésztát, hogy egyszer körülölelje.
Megkenjük tojásfehérjével, és előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütjük.