Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéssült szecsuáni módon

MME MME
3
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk. A fafülgombát langyos vízbe áztatjuk 20 percre, eközben kevés olajjal, a fokhagymával és a fehérborral páclevet készítünk, ebbe keverjük a húst. A 20 perc leteltével a húst forró olajban 6-7 perc alatt megsütjük, kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt olajhoz pótlást öntünk, füstölésig forrósítjuk, majd belekeverjük a zöldhagymát, bambuszrügyet és a kétféle paprikát, végül a levétől kinyomkodott gombát, és kevergetve átpirítjuk. Visszarakjuk a húst, összesütjük, eldolgozzuk a paradicsompürével és az apróra vágott chilipaprikával. Ráöntjük a maradék páclevet, kiforraljuk, megszórjuk kevés keményítővel, és zselésre sűrítjük. Rizzsel vagy metélttel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss