Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertéssült szecsuáni módon

default user icon
3

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéskaraj szeletekben, vékonyra verve
  • 10 dkg fafülgomba
  • 10 dkg sárga és ugyanannyi piros kaliforniai paprika
  • 1 friss piros chilipaprika
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 mokkáskanál zúzott fokhagyma
  • 4 szál zöldhagyma
  • tetszés szerinti mennyiségű, vékonyra szeletelt bambuszrügy
  • keményítő
  • 1 dl édes fehérbor
  • kukorica olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk. A fafülgombát langyos vízbe áztatjuk 20 percre, eközben kevés olaj jal, a fokhagymával és a fehérborral páclevet készítünk, ebbe keverjük a húst. A 20 perc leteltével a húst forró olaj ban 6-7 perc alatt megsütjük, kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt olaj hoz pótlást öntünk, füstölésig forrósítjuk, majd belekeverjük a zöldhagymát, bambuszrügyet és a kétféle paprikát, végül a levétől kinyomkodott gombát, és kevergetve átpirítjuk. Visszarakjuk a húst, összesütjük, eldolgozzuk a paradicsompürével és az apróra vágott chilipaprikával. Ráöntjük a maradék páclevet, kiforraljuk, megszórjuk kevés keményítővel, és zselésre sűrítjük. Rizzsel vagy metélttel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Blindowl
Közös bennük, hogy mindkető igen drága. :o((
Blindowl
Nem, a fafül Kínában honos, éltalában szárítják. Asszem legalábbis.
erzsi42
A fafülgomba aza shitake-gomba,ugye?

Hasonló Receptek

Magazin