Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertéssült rakott zöldséggel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb egyben
  • natúr ételízesítő
  • durvára darált színes bors
  • őrölt kömény
  • 1 db hagyma
  • A rakott zöldséghez:
  • 1 fej karfiol
  • 2 db karalábé
  • 1/2 zellergumó
  • 5 db sárgarépa
  • 4 db fehérrépa
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 4,5 dl tejföl
  • 1 kanál keményítő
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 5 ágacska kakukkfű
  • bors
  • currypor
  • ételízesítő
  • 1 tojás
  • 1 db hagyma
  • 2 dkg margarin
  • 1 db sárga kicsi csilipaprika
  • szezámmag

Elkészítés

    1.

    A karfiolt rózsáira szedjük, a zöldségeket falatnyi darabokra vágjuk, sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük.

    2.

    Egy hőálló tálat kikenünk margarinnal. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A hagymát vékonyra szeleteljük és a hőálló tál aljára tesszük. Erre kerülnek a leszűrt zöldségek, a feldarabolt friss bazsalikomlevél, a kis csilipaprika, a kakukkfű lemorzsolt levelei.

    3.

    Sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a sajtot. A tejfölt egy tálba öntjük, hozzá keverjük a curryporral, borssal, ételízesítővel és a tojássa és ráöntjük a zöldségekre.

    4.

    A tetejét meghintjük szezámmaggal, és 160 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Ha szépen megsült a teteje akkor kiveszsük, hagyjuk kihűlni.

    5.

    A combot durvára darált színes borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük, szeletelünk rá hagymát. Meglocsoljuk kevés olajjal, és sütőben 160 fokon egy órán át sütjük. A fóliát eltávolítjuk és megpirítjuk a tetejét.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin