Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertéssült póréhagymás burgonyalepénnyel

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéslapocka
  • bors
  • 1 ek sertészsír
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 4 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csomag zsázsa
  • 1 dl olaj
  • 12 dkg koktél paradicsom

Elkészítés

    1. A húst megtisztítjuk, eltávolítjuk róla a nagyobb zsírdarabokat és hártyákat. Bedörzsöljük sóval, borssal. Egy lábasban felforrósítjuk a zsírt, és megpirítjuk benne a húst. 1 dl vizet aláöntünk, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított vörös- és a fokhagymát, majd fedő alatt puhára pároljuk (kb. 1 óra alatt).
    2. A burgonyát meghámozzuk, majd lereszeljük, ezután hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt póréhagymát, a lisztet, a tojást, a sót, a borsot és a zsázsát. Egy serpenyőben megmelegítjük az olajat, a burgonyás masszából kis lepényeket adagolunk bele, és mindkét oldalát megsütjük. Pár perc sütés után a serpenyőbe tesszük a megmosott paradicsomokat is.
    3. Ha a hús megpuhult, 5-10 percig pihentetjük, csak utána szeleteljük fel. A burgonyalepényekkel, a koktélparadicsommal és a pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.

    GÖNGYÖLT, TÖLTÖTT SERTÉSSZELET - 9 TUTI RECEPT! >>> 

    SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin