A sóval, borssal bedörzsölt húst és a feldarabolt hagymát tepsibe tesszük. Aláöntünk 1,5 dl vizet, és 200 fokon sütjük 90 percig. Közben szükség esetén pótoljuk a vizet és locsolgatjuk a húst a szafttal. A megpuhult húst kivesszük, és melegen tartjuk. A szaftot átszűrjük, és besűrítjük az 1 ek liszttel.
A knédlihez a tojást elkeverjük a tejjel és 1 csipet sóval. Az 1 ek kivételével tálba szitált liszthez adjuk, beleforgatjuk az apróra kockázott zsemlét, és 1 órát pihentetjük. Ezután beledolgozzuk a félretett liszttel elkevert sütőport. A tésztából 2 db rudat formálunk, és tiszta konyharuhába csomagoljuk. (A végeket fogjuk össze gumival!) Enyhén sós, forró vízben fedő alatt főzzük 25 percig, végül kitekerjük és szeletekre vágjuk.
Az összeaprított káposztát és a lereszelt burgonyát összekeverjük egy lábosban. Megszórjuk a köménymaggal, aláöntünk egy kevés vizet, és közepes tűzön készre pároljuk. A sóval és a cukorral ízesítjük, majd adagonként tányérokra halmozzuk. A knédlivel és a felszeletelt, szósszal meglocsolt hússal tálaljuk.