Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertéssült kiviszósszal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéshús
  • 2 dkg vaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 érett puha kivi
  • 1 tojásfehérje
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél citrom reszelt héja
  • fél teáskanál rozmaring
  • csipetnyi kristálycukor
  • curry
  • fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A húst leöblítjük, szárazra töröljük és a borssal bedörzsöljük. A vajat sütőedényben felmelegítjük, és a hús mindkét oldalát 6-7 percig sütjük benne.

    A meghámozott kivit összetörjük, a tojásfehérjével és a zsemlemorzsával pépesítjük, majd a citromhéjjal, sóval, borssal, curryvel ízesítjük.

    A püré felét az elősütött húsra kenjük, rozmaringgal megszórjuk, és forró sütőben 10 percig sütjük. A megmaradt kivipürét és a rozmaringot elosztjuk a húson, és 6-8 percre visszatesszük a sütőbe, majd tányérra szedjük.

    A bort és kevés vizet a sütőedénybe tesszük, a pecsenyezsírt felmelegítjük. Hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, cukrozzuk, és a hússal együtt tálaljuk.

    Szélesmetélt és saláta illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin