Elkészítés: A húst leöblítjük, szárazra töröljük és a borssal bedörzsöljük. A vajat sütőedényben felmelegítjük, és a hús mindkét oldalát 6-7 percig sütjük benne.
A meghámozott kivit összetörjük, a tojásfehérjével és a zsemlemorzsával pépesítjük, majd a citromhéjjal, sóval, borssal, curryvel ízesítjük.
A püré felét az elősütött húsra kenjük, rozmaringgal megszórjuk, és forró sütőben 10 percig sütjük. A megmaradt kivipürét és a rozmaringot elosztjuk a húson, és 6-8 percre visszatesszük a sütőbe, majd tányérra szedjük.
A bort és kevés vizet a sütőedénybe tesszük, a pecsenyezsírt felmelegítjük. Hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, cukrozzuk, és a hússal együtt tálaljuk.
Szélesmetélt és saláta illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre