Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertésraguleves karfiollal

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sertéskaraj (csont nélküli)
  • 1 mk frissen őrölt bors
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1/1 db zellergumó
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg karfiol
  • 10 dkg csigatészta
  • 1 csokor petrezselyemlevél

Elkészítés

    1. A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk. A húst kockára vágjuk. A hagymát apró kockára aprítjuk, a zöldségeket kockára vagy karikára vágjuk.
    2. Az olajat felforrósítjuk és rátesszük a vöröshagymát. Megpároljuk, majd rátesszük a fokhagymát és a húst, és együtt pároljuk tovább. Megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk, amíg majdnem zsírjára sül. Ekkor hozzáadjuk a répákat és a zellert, rövid ideig tovább pároljuk együtt, majd felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel. Belerakjuk a paradicsomot és a paprikát.
    3. Lassú tűzön főzzük, amikor kezd minden megpuhulni, belerakjuk a rózsáira szedett karfiolt és a tésztát, és további kb. 8 perc alatt készre főzzük. Frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

      Még több laktató raguleves >>> 

      Sertéshúsos ételek >>> 

      Rengeteg levesrecept >>> 

Megjegyzés

Tartalmas, húsos leves sok-sok friss zöldségekkel.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin