Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertéspörkölt pirított tarhonyával

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 50 dkg sertés lapocka
  • 1 db paradicsom
  • 1 db fehér paprika
  • őrölt piros paprika
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 40 dkg tarhonya
  • víz

Elkészítés

    1. A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk. Ameddig pirul a hagyma felkockázzuk és megmossuk a sertés húst, valamint apróra vágjuk a paradicsomot és a fehér paprikát.
    2. Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon egy kicsit összesütjük őket. Ezután megszórjuk őrölt piros paprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel és puhára főzzük.
    3. Egy teflon bevonatos edénybe pár csepp étolajat öntünk, majd az edénybe szórjuk a tarhonyát. Szép barnára pirítjuk, majd megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt puhára főzzük. Figyeljünk rá, hogy a főtt tarhonya alatt ne maradjon víz mert akkor meg fog „mázgásodni”. A pörköltet a tarhonyával tálaljuk. 

    KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>>

    OMLÓS HÚS ÉS SŰRŰ SZAFT: A TÖKÉLETES PÖRKÖLT TITKA 6 LÉPÉSBEN >>> 

Megjegyzés

Hagyományos és ízletes

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin