Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéspaprikás tollhegy tésztával

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Ha a hús megpuhult, a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk. Én tollhegy tésztát főztem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss