A megtisztított húst 5–7 cm-es csíkokra vágjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, majd 1 órán keresztül pihentetjük. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta az előkészített húsdarabokat. Végül egy kevés vizet öntünk mellé, és 1,5 órát pároljuk.
A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük, majd falatnyi darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, kicsit megpirítjuk rajta először a káposztát, majd beleforgatjuk a répát, végül a hagymát is, és az egészet ropogósra pirítjuk.
A megtisztított, felcsíkozott gyömbérrel és a finomra vágott fokhagymával fűszerezzük. További 1 percig pirítjuk, végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, és az oldalas mellé kínáljuk.
Akkor finom a gyömbéres zöldség, ha pirítás közben nem enged levet. Ezért mindig nagy lángon, lehetőleg wokban készítsük. Ha nem áll rendelkezésünkre, külön-külön, kis adagokban pirítsuk meg a zöldségeket.
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!