Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésoldalas birsalmás káposztával

90 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A megtisztított húst vágjuk 5 cm-es darabokra. Sózzuk és borsozzuk meg, kenjük meg az olajjal és a paradicsompürével, majd tegyük tepsibe a hagymával és a fokhagymával együtt. Öntsünk mellé 1 dl vizet, és süssük 150 fokra előmelegített sütőben 60 percig. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

2.

A meghámozott, kimagozott birsalmát vágjuk cikkekre, és főzzük puhára a szegfűszeggel fűszerezett, sós vízben.

3.

Távolítsuk el a káposzta külső leveleit és a torzsáját, majd vágjuk vékony csíkokra. Pirítsuk meg kissé a felhevített olívaolajon, majd adjuk hozzá a felaprított zsályalevelet, és sózzuk meg. Pároljuk puhára, és közben kis adagokban adjunk hozzá az alma főzőlevéből.

4.

A paradicsomokat mártsuk forrásban lévő vízbe, majd hámozzuk meg és kockázzuk fel. Keverjük a káposztához a birssel együtt. Szórjuk meg a mandulával, és tálaljuk a hús mellé.

 Fotó: Tucsek Tünde

Ezek is érdekelhetnek

Friss