A megtisztított húst vágjuk 5 cm-es darabokra. Sózzuk és borsozzuk meg, kenjük meg az olajjal és a paradicsompürével, majd tegyük tepsibe a hagymával és a fokhagymával együtt. Öntsünk mellé 1 dl vizet, és süssük 150 fokra előmelegített sütőben 60 percig. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
A meghámozott, kimagozott birsalmát vágjuk cikkekre, és főzzük puhára a szegfűszeggel fűszerezett, sós vízben.
Távolítsuk el a káposzta külső leveleit és a torzsáját, majd vágjuk vékony csíkokra. Pirítsuk meg kissé a felhevített olívaolajon, majd adjuk hozzá a felaprított zsályalevelet, és sózzuk meg. Pároljuk puhára, és közben kis adagokban adjunk hozzá az alma főzőlevéből.
A paradicsomokat mártsuk forrásban lévő vízbe, majd hámozzuk meg és kockázzuk fel. Keverjük a káposztához a birssel együtt. Szórjuk meg a mandulával, és tálaljuk a hús mellé.
Fotó: Tucsek Tünde
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre