Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésmájkrémmel, ordasajttal töltött gombafejek

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A krumplikat előfőzöm.

A gombák törzsét kitöröm, majd megtöltöm a májkrémmel, erre kerül az ordasajt. Beteszem egy nagy serpenyőbe, melybe előzőleg olajat öntöttem. Melléteszem a paradicsomokat és a paprikákat. Sózom, borsozom. Teszek rá rozmaring ágakat.Locsolok rá olajat.

A krumplikat egy másik serpenyőbe rakom. Sózom, borsozom, teszek rá rozmaring ágakat.

Mindkét serpenyőt berakom a 200 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 30 percig sütöm.

Ezután átállítom grill fokozatra, s 10 percig pirítom. Ekkor kiszedem a gombákat. A krumplit - mivel alul volt - még tovább sütöm.

Tálaláskor szedek a tányérra három gomba fejet, 1,5 paradicsomot, s újkrumplikat. A krumplikra vágok petrezselymet.

Megjegyzés

Üdítő, finom étel. Még ebben a nyári kánikulában is jól esik. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss