Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertésmájkrémmel, ordasajttal töltött gombafejek

Sertésmájkrémmel, ordasajttal töltött gombafejek
Sertésmájkrémmel, ordasajttal töltött gombafejek

Hozzávalók

  • 5 db nagy csiperke gomba
  • 3 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 10 dkg sertés májkrém
  • 5 dkg fokhagymás petrezselymes orda sajt
  • 11 db újkrumpli
  • 6 ág rozmaring
  • 6 szál petrezselyem
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

    A krumplikat előfőzöm.

    A gombák törzsét kitöröm, majd megtöltöm a májkrémmel, erre kerül az ordasajt. Beteszem egy nagy serpenyőbe, melybe előzőleg olajat öntöttem. Melléteszem a paradicsomokat és a paprikákat. Sózom, borsozom. Teszek rá rozmaring ágakat.Locsolok rá olajat.

    A krumplikat egy másik serpenyőbe rakom. Sózom, borsozom, teszek rá rozmaring ágakat.

    Mindkét serpenyőt berakom a 200 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 30 percig sütöm.

    Ezután átállítom grill fokozatra, s 10 percig pirítom. Ekkor kiszedem a gombákat. A krumplit - mivel alul volt - még tovább sütöm.

    Tálaláskor szedek a tányérra három gomba fejet, 1,5 paradicsomot, s újkrumplikat. A krumplikra vágok petrezselymet.

Megjegyzés

Üdítő, finom étel. Még ebben a nyári kánikulában is jól esik.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin