Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéskrokett franciasalátával

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéshús (sovány)
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • fehérbors
  • curry por
  • kurkuma
  • őrölt kömény
  • 2 db tojás
  • A bundázáshoz:
  • zsemlemorzsa
  • A franciasalátához:
  • 1 kg franciasaláta zöldségkeverék
  • 4-5 db burgonya
  • 2-3 db alma
  • 4-5 db csemege uborka
  • 1 db lilahagyma
  • A tartármártáshoz:
  • 6 dl tejföl
  • 3 dl majonéz
  • mustár
  • almaecet
  • balzsamecet
  • őrölt bors
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A sertéskroketthez a burgonyákat megpucolom, apró kockákra vágom, sós vízben megfőzöm, a főzővizet leöntöm róla és összetöröm, majd hagyom hűlni.

Egy nagyobb tálban összekeverem a darált húst a reszelt hagymákkal, a tojással, az áttört burgonyával. Fűszerezem ízlés szerint, összegyúrom, majd kisebb gombócokat formálok, amiket hengerré sodrok és meghempergetem zsemlemorzsában.

Bő, forró olajban kisütöm.

A franciasalátához a zöldséget megfőzöm sós vízben, a kockára vágott burgonyát egy kicsit később rakom a főzővízbe. Ha megfőtt, leszűröm, és hagyom kihűlni, majd összekeverem a tartármártással.

A tartármártáshoz a tejfölt, a majonézt, ízlés szerinti mustárt, sót, cukrot, almaecetet és 1 kis kanálnyi balzsamecetet összekeverek, meghintem borssal, majd belekockázom a megpucolt almákat és a csemegeuborkát is. A lilahagymát egészen apró kockákra vágom, és ezt is hozzáadom a mártáshoz.

Salátalevélen tálalom a franciasalátát a kisült sertéskrokettekkel.

Megjegyzés

Ízletes, könnyű ebéd vagy vacsora.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss