Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéskocsonya III.

MME MME
120 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A húsféléket előző nap jól kiáztatjuk, többször lecserélve rajtuk a vizet, alaposan megkapargatva a bőrt, majd feldaraboljuk.

A füstölt darabokat egy lábas aljára rakjuk, a frissen vágott húsokat e fölé, majd annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje a húsokat. Lassú tűzön főzzük, az ízesítőkkel együtt.

Amikor a felül lévő húsok már puhák, ezeket kiszedjük. A füstölt darabokat tovább főzzük, amíg azok teljesen megpuhulnak. Vigyázni kell, hogy ne
főzzük túlságosan szét a húsokat, mert ez rontja a kocsonya állagát!

Amikor kész, néhány percig hagyjuk állni. A tetején összegyűlt zsírt leszedjük. Merőkanállal kiszedjük a kocsonyalevet, és sűrű szűrőn szűrjük át.

A húsokat vegyesen, arányosan elosztjuk a tényérokban, majd rámerjük a levet úgy, hogy azokat lehetőleg elfedje. Hideg helyen 2-3 óra múlva megkocsonyásodik.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss