Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertéskocsonya III.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 sertésfej részei (orr, fül, fejhúsok)
  • 2 db sertésköröm
  • 1 db füstölt csülök
  • (húsfélék együtt összesen 3-3,5 kg vegyesen, a csonttal számítva)
  • 4-5 fej fokhagyma
  • 15 szem feketebors
  • 1-2 babérlevél
  • 3 db csöves, száraz pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A húsféléket előző nap jól kiáztatjuk, többször lecserélve rajtuk a vizet, alaposan megkapargatva a bőrt, majd feldaraboljuk.

    A füstölt darabokat egy lábas aljára rakjuk, a frissen vágott húsokat e fölé, majd annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje a húsokat. Lassú tűzön főzzük, az ízesítőkkel együtt.

    Amikor a felül lévő húsok már puhák, ezeket kiszedjük. A füstölt darabokat tovább főzzük, amíg azok teljesen megpuhulnak. Vigyázni kell, hogy ne
    főzzük túlságosan szét a húsokat, mert ez rontja a kocsonya állagát!

    Amikor kész, néhány percig hagyjuk állni. A tetején összegyűlt zsírt leszedjük. Merőkanállal kiszedjük a kocsonyalevet, és sűrű szűrőn szűrjük át.

    A húsokat vegyesen, arányosan elosztjuk a tényérokban, majd rámerjük a levet úgy, hogy azokat lehetőleg elfedje. Hideg helyen 2-3 óra múlva megkocsonyásodik.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin