Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéskaraj Mornay mártással

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 szép szelet karaj
  • 30 dkg brokkoli vagy karfiol rózsáira szedve (most felesen készítettem)
  • 2-3 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • A Mornay mártáshoz:
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 dkg reszelt sajt
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 evőkanál olajon fedő alatt egy serpenyőben majdnem készre sütjük, mindkét oldalát szép pirosra. A hús szeleteket kivesszük, egy kivajazott hőálló tába sorakoztatjuk.

A serpenyőben maradt olajhoz (vagy 5 dkg vajhoz) hozzáadjuk a lisztet, halványra pirítjuk. Cseppenként hozzáadjuk a tejet úgy, hogy nem forrhat fel, végül beleadjuk a tojások sárgáit, beleszórjuk a sajtot. Le-levéve a tűzhelyről a tejfölt is hozzákeverve krémmé alakítjuk.

A brokkoli és a karfiol rózsákat sós vízben fél puhára főzzük.

A karajszeleteket megpakoljuk a karfiollal és/vagy a brokkolival, a mártással befedjük, erre még szórhatunk reszelt sajtot, és 200 fokon addig sütjük, míg szép piros nem lesz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss