Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertéskaraj hentes módra

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj (kb 120-120 g/szelet)
  • 15 dkg kenyérszalonna
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg csemegeuborka
  • pirospaprika
  • bors (elhagyható)
  • majoránna (elhagyható)
  • kömény (elhagyható)
  • fokhagyma (elhagyható)

Elkészítés

    1. A karajt kiklopfoljuk. A szalonnát, sonkát és a csemegeuborkát felcsíkozzuk ujjnyi vastagra. A húsokat megfuttatjuk a forró olajon, majd kiszedjük. A  lesült maradékra egy kis vizet öntve szaftot készítünk, amibe a végén pirospaprikát teszünk.
    2. Egy másik edényben kiolvasszuk a szalonnát. Hozzáadjuk a sonkát és ezzel kicsit átpirítjuk, majd rátesszük a karajt. Ezzel éppen csak átkeverjük, hogy felvegye az étel melegségét a hús. Ezután beletesszük az uborkát, kb 1 percig pirítjuk. Kedvünk szerint lisztszórással (én azzal szoktam) vagy rántással (ezzel kicsit komplikáltabb) elkeverjük és azonnal ráöntjük a félre tett szaftot. Fűszerezzük és felforraljuk. Ha kevés a folyadék, pótoljuk. Esetleg fehérbort is adhatunk hozzá. Én sült krumplival szeretem a legjobban.

    13 TUTI TOKÁNYRECEPT, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>>

    15 SZAFTOS HUSI, AMIT MINDENKI IMÁD >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin