Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéshúsos gombapaprikás

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg hagyma
  • 30 dkg apró csiperke
  • 75 dkg sertés pörkölthús
  • 2 ek zsír
  • bors
  • 2 db kis babérlevél
  • 1 tk pirospaprika
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg spiráltészta
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

  1. A meghámozott hagymát és a letisztogatott csiperkét felaprítjuk.
  2. A pörkölthúst megmossuk, konyhai papírtörlőn leszárítjuk és a lábasban felhevített zsíron hirtelen körbepirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, összeforgatjuk a hagymával és a csiperkével, majd együtt tovább pirítjuk egy rövid ideig. Ezután hozzáadjuk a gombát, és a pirospaprikával ízesítjük. Felöntjük 1/2 l vízzel, felforraljuk, és közepes tűzön főzzük 50 percig. 
  3. Közben a megmosott paradicsomokat félbevágjuk, és a gombás húshoz adjuk. Végül a ragut készre pároljuk kb. 10 perc alatt.
  4. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. A szaftot besűrítjük a tejföllel, és egyet forralunk rajta. A ragut a leszűrt, lecsepegtetett tésztával együtt adagonként tányérokra halmozzuk, és petrezselyemmel díszítjük.
A ragut főzőtejszínnel vagy liszttel elkevert habtejszínnel is behabarhatod.

Ezek is érdekelhetnek

Friss