Egy fazékban forraljunk vizet, rakjunk bele egy kevés ételízesítőt, majd kicsit főzzük meg benne a fagyasztott zöldséget. Aztán öntsük le róla a főzővizet, amit tegyünk félre. Mossuk át hideg vízzel a zöldségeket, majd hagyjuk lecsepegni.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és addig pároljuk, amíg meg nem puhul. Ekkor adjuk hozzá a zöldséget, sózzuk meg, keverjük össze és röviden pároljuk át.
Ha a zöldséges keverék kihűlt, adjuk hozzá a zsemlemorzsát és a tojást.
A húst vágjuk szeletekre, majd sózzuk és borsozzuk meg. Minden darabra tegyünk a zöldséges töltelékből, majd tekerjük fel és hústűvel rögzítsük.
A tekercseket forró olajban pirítsuk át, majd 180 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt pároljuk meg. Sütés közben néha öntözzük meg a zöldségek főzőlevével.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre