Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéshús tejszínes gombával

default user icon
MME
30 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Egy serpenyőben felforrósítjuk a 20 g vajat, majd megpirítjuk a hagymát. A körtéket négy részre vágjuk, kivágjuk a magházukat, hozzáadjuk a hagymához, és kb. 15 percig pároljuk.

2.

A megtisztított gombát felszeleteljük és megcsöpögtetjük citromlével. A maradék 20 g vajon megpároljuk a gombát, majd hozzáadjuk a petrezselymet és a tejszínt is. A körtét kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A húsok mindkét oldalát jól átsütjük (kb. 6-7 perc alatt) a hagymás vajon.

3.

Az elkészült szeletekre ráöntjük a hagymás-gombás szószt, majd a tányérokra tesszük a körtéket is. Friss, párolt zöldborsóval és héjában főtt burgonyával is tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss