Egy serpenyőben felforrósítjuk a 20 g vajat, majd megpirítjuk a hagymát. A körtéket négy részre vágjuk, kivágjuk a magházukat, hozzáadjuk a hagymához, és kb. 15 percig pároljuk.
A megtisztított gombát felszeleteljük és megcsöpögtetjük citromlével. A maradék 20 g vajon megpároljuk a gombát, majd hozzáadjuk a petrezselymet és a tejszínt is. A körtét kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A húsok mindkét oldalát jól átsütjük (kb. 6-7 perc alatt) a hagymás vajon.
Az elkészült szeletekre ráöntjük a hagymás-gombás szószt, majd a tányérokra tesszük a körtéket is. Friss, párolt zöldborsóval és héjában főtt burgonyával is tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre