Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertésérme paradicsomosan

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésszűzérme
  • frissen őrölt bors
  • 0,8 dl olíva olaj
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk cukor
  • 6 dkg tejföl
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 ek konzerv zöld bors

Elkészítés

    1. Megtisztítjuk a húst, és 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítsunk 0,6 dl olajat, és mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük a szeleteket. Alufóliába csomagoljuk, és melegen tartjuk.
    2. A paradicsomot felkockázzuk, és összezúzzuk a fokhagymát. Felforrósítjuk a maradék olajat, és megpirítjuk rajta a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, megsózzuk, megborsozzuk, és meghintjük a cukorral. 1 dl vizet öntünk alá, és kis lángon sűrű mártássá főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, a reszelt parmezánt és némi sót, valamint borsot.
    3. Kivesszük a húst a fóliából, és tűzálló tálba fektetjük. Ráhalmozzuk a paradicsomos keveréket, és megszórjuk a zöld borssal. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Zöldséggel gazdagított kuszkusz illik hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin