Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésérme paradicsomosan

default user icon
MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a húst, és 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítsunk 0,6 dl olajat, és mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük a szeleteket. Alufóliába csomagoljuk, és melegen tartjuk.
  2. A paradicsomot felkockázzuk, és összezúzzuk a fokhagymát. Felforrósítjuk a maradék olajat, és megpirítjuk rajta a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, megsózzuk, megborsozzuk, és meghintjük a cukorral. 1 dl vizet öntünk alá, és kis lángon sűrű mártássá főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, a reszelt parmezánt és némi sót, valamint borsot.
  3. Kivesszük a húst a fóliából, és tűzálló tálba fektetjük. Ráhalmozzuk a paradicsomos keveréket, és megszórjuk a zöld borssal. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Zöldséggel gazdagított kuszkusz illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss